Napozás, szolárium, bőrvédelem, szebb bőrszín - Házhozpatika webáruház és egészségügyi információk

 Keresés 
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Napozás, szolárium, bőrvédelem, szebb bőrszín

Napozás, szolárium, bőrvédelem, szebb bőrszín


A bőr pigmentjeinek egyenletesebb eloszlása szebb és tartósabb barnulást eredményez. Az A-vitamin provitaminja a béta karotin, mely a szervezetben A-vitaminná alakul fontos szerepet játszik az egészséges és szép bőrszín kialakulásában napozás, szolárium használat idején. A béta karotint nem lehet túladagolni, ellentétben az A-vitaminnal. Segíti a bőrt és a szemet az UV sugárzás védelmében.

Az atmoszférába szabaduló vegyi anyagok, főként a hűtőgépekben és spay-k hajtógázaként használt freon-származékok súlyosan rombolták a Föld ózonkészletét. Az ózon véd meg minket az űrből jövő túlzott mértékű káros ultraibolya sugárzástól. Ugyanakkor az eddig évtizedek óta egyoldalúan károsnak minősített UV-B sugárzásról mára kiderült, hogy a D-vitamin képzéshez elengedhetetlenül fontos, a D-vitamin pedig a legfontosabb vitaminná lépett elő a legújabb kutatások fényében. D-vitamin hiányra vezethető vissza egy sor súlyos betegség, nem csupán a korábbról ismert mozgásszervi problémák (angolkór), de pl. 14 féle rákbetegségről is egyértelműen bizonyított a D-vitamin hiánnyal való összefüggés.  

Tehát az ésszerű napozás nem csupán esztétikus, de egészséges is. Déli 12-15 h között nem szabad napozni, még fényvédő krémekkel sem, egyébként ajánlott.


Kapcsolódó hatóanyagok
több információért kattintson a linkre

- Béta karotin


Felíratkozás Hírlevélre

Figyelem: a "Tudástár" "Kapcsolódó hatóanyagok" "Kapcsolódó termékek" "Kapcsolódó cikkek" "Kulcsszavak" fülek alatt felsorolt pontok nem tekinthetők a részünkről tett egészségre vonatkozó állításnak. Egyrészt a Google kereső robotokkal, másrészt a látogatóinkkal való jobb navigációs kommunikációra szolgálnak. A kapcsolódó témaköröket ismeretbővítés céljából közöljük, azok a linkekre kattintva elolvashatók. Az orvosi cikkek menűpont alatt tudományos kutatási eredményekről, orvosi tapasztalatokról olvashat publikációkat. Felhívjuk az olvasók (Vásárló) figyelmét, hogy az itt nyert információk nem tekinthetők a részünkről tett semmilyen egészségre vonatkozó állításnak, és nem tekinthetők semmilyen étrend-kiegészítő termék vagy hatóanyag reklámjának. Az ismeretbővítés nem helyettesíti az orvosi kezelést, betegség esetén forduljon orvoshoz. Az öngyógyítás, az öndiagnózis veszélyeket rejt magában, a helyes táplálkozásról, követendő életmódról, étrend-kiegészítők szedéséről orvosával konzultáljon. A "Terméktájékoztatókban" a gyártók, forgalmazók által rendelkezésünkre bocsátott termékinformációs adatok olvashatók. Mindezen információkból laikusok által levont téves következtetésekért, illetve vásárlóink öngyógyító törekvéseiért, az abból eredő esetleges egészségi károsodásért felelősséget nem vállalunk. Elhárítunk minden felelősséget és kárigényt az étrend-kiegészítő termékek szedésétől elvárt bármiféle pozitív hatás elmaradásáért, különös tekintettel a betegségben szenvedő vásárlókra, valamint a fogyókúrás" (fogyókúrát támogató) és az ún. "potencianövelő" "vágyfokozó" (afrodiziákumokat tartalmazó) termékcsoportokra. Minden ember önálló biokémiai-fiziológiai-egészségi potenciállal rendelkezik, bármely ember eltérően reagálhat ugyanarra az anyagra, mint más fogyasztók, sőt ugyanaz a személy ugyanarra az anyagra is különbözőképpen reagálhat egy másik időpontban. Ezen elvárt pozitív hatások elmaradása nem tekinthető a termék hibájának, ha a termék hatóanyag-összetétele megfelel annak, amelyet a termékoldalon a "Terméktájékoztatóban" megismert a Vásárló. Továbbá az étrend-kiegészítőknek semmiféle egészségre gyakorolt hatás nem tulajdonítható, emiatt minden termékoldalunkon felhívjuk a Vásárló figyelmét arra, hogy betegség esetén forduljon orvoshoz. Termékeink minősége teljesen megbízható és kimagaslóan magas, azokat az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet is notifikálta, és zöldpipával látta el. 
Az étrenkiegészítők (táplálék-kiegészítők) fogyasztása nem helyettesítheti a rendszeres testmozgást, a változatos kiegyensúlyozott táplálkozást, és az egészséges életmódot. Betegség esetén forduljon orvoshoz.
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz